Grøn livsstil og bæredygtigt tøj er på vej ind

Det er blevet enormt populært at leve grønt. En grøn livsstil viser omverdenen, at man er bevidst om sine valg og handlinger, at man er selvstændig og ikke følger massernes forbrugsmønstre, og at man er villig til at betale lidt mere, for at få et produkt at højere kvalitet. Der har været nogle grumme historier i medierne om store firmaer som har produceret tøj på en dårlig måde i lavtlønslande.

Lev grønt – spar penge

Og ja, den der lille vending “betale lidt mere”, er netop en af de ting, der afholder mange andre fra at føre en grønnere livsstil. Det er nemlig ofte dyrt at leve grønt. Men det er der en række producenter, der nu forsøger at lave om på. De lancerer nemlig produkter, der kan gøre det lettere at føre en grønnere livsstil, om som i sidste ende vil hjælpe dig med at spare penge i hverdagen.

Smart el-kedel

Eksempelvis har firmaet HOPE lavet en energibesparende el-kedel, der bruger 30% mindre strøm, og som ikke behøver at fyldes helt op, men hvor man kan nøjes med at varme en enkelt kop af gangen, hvis det er det, man har brug for. Ydermere kan man også selv vælge temperaturen på vandet – der er 3 muligheder, 80, 90 og 100 grader, hvilket er rigtig smart, hvis man nu skal lave instant-kaffe, som kun kræver 80 grader.

Vanddrevet radio

Der er også blevet opfundet en radio, som kan bruges til at høre musik eller nyheder imens man er i bad. Det smarte ved den er, at den ingen strøm bruger, men er drevet af vandet fra bruseren. Dermed udnytter den de ressourcer man allerede står og bruger på at bade, og er derfor helt gratis at have kørende.

Genbrugte computere

Til sidst har firmaet Refurb opfundet et genialt koncept, hvor de indsamler brugte professionelle computere og derefter sætter dem i stand, opgraderer dem og installerer nye styresystemer på dem, hvorefter de sælges igen med fornyet garanti til firmaer. På den måde undgår man store mængder elektronisk affald, og computerne bliver solgt til halv pris, så det må siges at være noget af et kup for folk, der gerne vil levet grønnere og samtidig spare penge.

Kilder:

Læs mere om grønne tiltag på ho-pe.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *